Free shipping on orders over € 50 - Read all about shipping

15 Aug 2018

Boot Fit Guide

Boot Fit Guide

Boot Fit Guide

Praktische tips voor het kiezen van de juiste maat

Neem even de tijd om deze belangrijke tips te lezen, die je helpen om de juiste maat laarzen te kiezen. 
Handgemaakte cowboylaarzen hebben een eigen methode om de juiste maat te bepalen, die afwijkt van het passen van andere schoenen. Bekijk de tips van Lucchese in dit filmpje.Als eerste is het belangrijk om beide laarzen aan te trekken. Er is meestal een verschil in de afmeting van beide voeten. Daarom is het belangrijk dat je beide laarzen aanpast.

Het is belangrijk om bij het aanpassen van nieuwe laarzen een gladde dunne sok te dragen. Na het inlopen is het mogelijk om een dikkere sok in de laars te dragen.
Zeker laarzen gemaakt van rundleer en geitenleer zullen uitlopen en de laars zal naar je voet gaan staan. Nieuwe laarzen moeten goed strak om de voet aansluiten.
Exotische leersoorten zoals Caiman en Python rekken nauwelijks uit. Laarzen van deze leersoorten moet je precies passend kopen.

Soms is het nodig de laars aan te passen met een dun plastic zakje om je voet. Waardoor de instap gemakkelijker verloopt. Dit zal alleen de eerste paar keer nodig zijn. Elke stap die je zet met je laarzen rekt de instap een beetje mee. 

Als tweede moet je gaan staan, om de maat te beoordelen.

Wanneer je staat met beide laarzen aan, is het belangrijk om op de drie volgende punten te letten:

1. Je hele voet moet goed aangesloten in de laars zitten, behalve je hiel. 
Geen zorgen! Je hiel moet altijd wat slippen in een goed passende nieuwe cowboylaars. 
De zool is helemaal van leer en in het begin nog stijf. Wanneer je de laarzen gaat dragen zal je merken dat de zool zachter wordt en gaat afrollen met je voet, waardoor het slippen verdwijnt.

2. Het breedste gedeelte van de voet, bij de bal van de voet, moet precies zitten bij het breedste gedeelte van de zool van de handgemaakte laars. De lengte van de laars moet goed zijn maar ook de breedte van de laars is cruciaal. 
Ga je te ver naar voren in de laars, dan komen de tenen knel te zitten.

3. De wreef van de voet van de cowboylaars moet zeer goed aangesloten zitten. Dit moet strakker zijn dan bij een normale schoen of een sportschoen.

Wanneer je een brede voet hebt en het gewenste model niet leverbaar is in breedte maten, kies dan een halve maat groter dan je gebruikelijke maat.
Er kan een verschil in maat zijn tussen beide voeten, kies dan de maat van de laars die het beste past bij de grootste voet.

Recent articles

 1. Boot Fit Guide

  Boot Fit Guide

 2. Tender Love & Care

  Tender Love & Care

 3. Visiting Lucchese

  Visiting Lucchese

 4. Point6 socks

  Point6 socks

Stay informed

We send out a newsletter five times a year.

Your Cart — 0

Currently, there are no items in your cart

Login

By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »